Delft Blue-huse

Er du nysgerrig efter at vide mere om vores Delft Blue-miniaturehuse? Vi viser dig vores seneste tilføjelse til samlingen og forklarer, hvordan du kan få din egen.

Om vores KLM-huse

Du har sikkert set dem rundt omkring: vores Delft Blue-miniaturehuse, fyldt med hollandsk gin. Hver miniature skildrer en ægte hollandsk bygning. Disse unikke gaver har eksisteret siden 1950'erne og er et sandt samlerobjekt! Du får et, når du rejser på Business Class på en interkontinental flyrute.

Hus #101: De Moriaan

D. 7. oktober fejrer vi hvert år vores fødselsdag ved at præsentere et nyt hus. I 2020 lavede vi en miniature af De Moriaan til i anledning af vores 101-års fødselsdag.

Bygningen, der oprindeligt hed "Die Mariaen", ligger på markedspladsen i 's Hertogenbosch og er muligvis det ældste murstenshus i Holland. I første halvdel af det 13. århundrede byggede adelsmænd, der bosatte sig i den nyoprettede by, det som et handelshus. I 1950'erne var De Moriaan på vej til at blive revet ned. Heldigvis besluttede kommunen efter flere års protester fra beboerne at restaurere bygningen i stedet.

Delft Blue-huse App

Alle vores 101 huse har hver især en unik historie, der er værd at læse! Download vores Delft Blue miniaturehus-app for at læse mere og holde styr på din samling.