Betingelser for CO2ZERO

Læs de betingelser, der gælder, når du bidrager til at reducere din flyvnings indvirkning på miljøet via kompensationsservicen CO2ZERO.

1. Generelt

1.1 Disse vilkår og betingelser gælder for KLM Royal Dutch Airlines' CO₂-/kuldioxidkompensationsprogram, herefter kaldet CO2ZERO.

  • Vilkårene og betingelserne for CO2ZERO kommer oven i de generelle betingelser for transport af passagerer og bagage.
  • CO2ZERO er kun tilgængeligt i kombination med et KLM-rejsedokument eller billetter, hvor mindst én KLM-flyrejse indgår.
  • Alle KLM-flyrejser, uanset oprindelsessted, salgssted eller ombordstigningssted, kan gøres CO₂-neutrale med CO2ZERO.

1.2 CO2ZERO er et frivilligt CO₂-kompensationsprogram, der giver passageren mulighed for at bidrage til at reducere deres flyverelaterede kulstofudslip.

  • CO2ZERO er strengt personligt. Passagerer, der rejser sammen, kan vælge at kompensere individuelt.

2. Adgangsgivende fly

2.1 Air France-, KLM Royal Dutch Airlines-, Delta Air Lines-, Kenya Airways-fly.

2.2 Alle code share-fly, som har et KLM-flynummer, og som flyves af JJ, GF, TE, EI, UX, XM, AZ, MN, CZ, MH, KQ, QX, AS, CO, AM, DL, EV, OH, F8, PS, SU, OK, IG, MA, CY.

3. Udslip

3.1 Udslipsværdier for Air France, KLM og Delta Air Lines er baseret på faktiske udslipsværdier i forhold til det faktiske brændstofforbrug.

3.2 Udslipsværdier for flypartnere er baseret på generiske værdier fra luftfartøjsproducenterne (dvs. Boeing, Airbus).

4. Beregning

4.1 CO₂-udslip beregnes for alle flyrejserne i din reservation. Pr. flyrejse er beregningen baseret på den anvendte flytype, den fløjne distance samt den historiske belægningsgrad for den pågældende flyrejse. Beregningsmetoden og brændstofforbrug testes årligt af KPMG i Frankrig.

5. Kompensation

5.1 CO2ZERO anvender Gold Standard-godkendte reduktioner af CO₂-udslip til finansiering af udviklingen af projekter for ren energi i udviklingslande.

5.2 Gold Standard er en organisation med base i Schweiz, som støttes af 53 NGO'er verden over, og er af den højeste standard inden for godkendte reduktioner af CO₂-udslip. Det er den højeste akkreditering, der gives inden for CO₂-kompensation, og den gives til de projekter, der er mest effektive med hensyn til reduktion af CO₂-udslip og udvikling af rene, vedvarende energikilder. Detaljeret information om Gold Standard kan findes på www.goldstandard.org.

6. Forbrugerpris for kompensation

6.1 Det som passageren skal betale for CO2-kompensation gennem CO2ZERO, svarer til indkøbsprisen for Gold Standard-udslipskvoterne. Alle de penge, der indsamles til CO2-kompensation, vil blive anvendt til CO2-kompensation ved hjælp af godkendte udslipsreduktioner. Alle faste omkostninger og investeringer med relation til kompensationsordningen betales af KLM Royal Dutch Airlines.

6.2 To gange om året kan prisen for kompensation justeres baseret på indkøbsprisen for nye godkendte udslipsreduktioner.

7. Refundering

7.1 Hvis du af en årsag, som du ikke har nogen kontrol over, ikke kan benytte din flyrejse, kan du være berettiget til en refundering af det beløb, du har betalt.

7.2 I de følgende tilfælde er du berettiget til fuld refundering af det, du har betalt til CO2ZERO:

  • KLM aflyste dit fly.
  • Du nåede ikke dit interkontinentale KLM-fly efter et fly, der blev fløjet af KLM, Delta, Air France eller Kenya Airways.
  • Hvis en af disse årsager er relevant for din situation, skal du gå videre til udfyldelse af refunderingsformularen.

7.3 Du kan kun anmode om en refundering gennem KLM.com.

8. Verificering

8.1 Den franske revisionsorganisation KPMG har fastslået, at KLM’s beregningsmetoder er i overensstemmelse med internationale retningslinjer for CO₂-udledninger.