Ledelsen hos KLM

Mød ledelsen hos KLM: vores Forretningsudvalg, Bestyrelsesråd og direktører.

Forretningsudvalg

KLM’s ledelse ligger i hænderne hos direktionen. De lovfæstede direktører er Præsident og Administrerende Direktør, Marjan Rintel og Administrerende Direktør og Økonomidirektør, Erik Swelheim.

Bestyrelsesråd

Bestyrelsesrådet overser ledelsen hos bestyrelsen og KLM’s generelle indsats. Bestyrelsesrådet består af Cees ‘t Hart (formand), François Enaud, Jan-Kees de Jager, Christian Nibourel, Marjan Oudeman, Fleur Pellerin, Pierre-François Riolacci, Benjamin Smith og Janine Vos.

Biografi for Marjan Rintel 

Marjan E.F. Rintel (1967) – Præsident og Administrerende Direktør – har solid erfaring inden for civil luftfart. Efter sine studier arbejdede Rintel i forskellige roller i Amsterdam Airport Schiphol. I 1999 skiftede hun til KLM og havde en række forskellige stillinger frem til 2014. Hun lærte virksomheden at kende indefra: operationelt og kommercielt. I 2014 skiftede Rintel KLM ud med NS (de hollandske jernbaner). I seks år havde hun stillingen som Operationel Direktør i direktionen. I 2020 blev hun udnævnt til bestyrelsesformand. Den 1. juli 2022 vendte hun tilbage til KLM som Præsident og Administrerende Direktør.

Rintel er ansvarlig for KLM's overordnede strategi og resultater, hvor fastsættelse af strategiske prioriteter for at styrke KLM's markedsposition er et vigtigt aspekt. Derudover er hun dedikeret til at hjælpe KLM yderligere med at komme sig over COVID-19-krisen og samtidig gøre KLM endnu mere bæredygtig. Det er meget vigtigt, at denne vision og den rolle, som innovation spiller i den, videreudvikles.

Hun er desuden ansvarlig for at opretholde og styrke en kundefokuseret og effektiv organisation. Fokus er på at udvikle og forbedre samarbejder, partnerskaber og styrke KLM's sociale position. Rintel mener, at båndet mellem KLM og samfundet bør styrkes med fokus på gensidig forståelse.

I sin rolle som Præsident for KLM er Rintel medlem af Forretningsudvalget for Air France KLM Group, samt Direktørudvalget. Hun har også forskellige andre stillinger.

Rintel studerede virksomhedsadministration ved University of Groningen.

Biografi for Erik Swelheim

Erik (R.) Swelheim (1965) - Administrerende direktør og Økonomidirektør - startede sin karriere hos KLM i 2004 som Virksomhedscontroller. Han blev Økonomidirektør i 2012 og blev en del af bestyrelsen i 2014. Før han arbejdede for KLM, havde han en række positioner hos Unilever, såsom Økonomichef for Iglo-Ola i Holland, Økonomidirektør for den europæiske forsyningskæde hos DiverseyLever og Økonomidirektør for JohnsonDiversey og for DiverseyLever i Frankrig.

Indenfor det fælles ansvar hos bestyrelsen er det Økonomidirektøren, der håndterer KLM’s virksomhedsfinansiering & finansafdeling, finansielle planlægning & rapportering samt finansiel risikostyring. Som Administrerende Direktør er KLM’s Indkøb og IT en del af hans fokusområde. Han er medlem af IATA’s finansielle komité. Derudover er han medlem af Bestyrelsesrådet for Transavia, som er et datterselskab, der ejes 100 % af KLM.

Erik Swelheim dimitterede fra Amsterdam Universitet (Master i Virksomhedsøkonomi) og Vrije Universiteit i Amsterdam (Postgraduat i Finanskontrol - RC).