Medicin og medicinsk udstyr

Du kan altid tage medicin med ombord, hvis det er ordineret af din læge. Læs mere om at medbringe medicin, supplerende ilt og andre typer medicinsk udstyr.

Når du medbringer medicin

Hvis du har brug for medicin, når du er ombord på flyet, skal du sørge for at opbevare den i din håndbagage. Du skal også medbringe en lægerecept på engelsk til medicin og eventuelle injektionssprøjter. På den måde kan medarbejderne i told- og sikkerhedskontrollen kontrollere recepten, hvis de skulle have spørgsmål.

Vores fly har begrænset køleskabsplads ombord. Vi anbefaler, at du medbringer kølebeholdere eller termoflasker, hvis din medicin skal være nedkølet. Medicin i små pakker kan opbevares i køleskabet ombord.

Iltforsyning ombord

Uanset om du medbringer din egen supplerende ilt, eller du gerne vil have, at vi sørger for det, skal du kontakte os herom mindst 48 timer inden afgang.

I begge tilfælde bedes du udfylde formularerne A og B til medicinske oplysninger:

Åbn formular A til medicinske oplysninger

Åbn formular B til medicinske oplysninger

Hvis du ikke vil bruge din egen supplerende ilt om bord, behøver du ikke at udfylde de medicinske A- og B-formularer.

Ilt stillet til rådighed af KLM

Bemærk venligst, at du skal betale et gebyr på 275 EUR pr. flyvning, hvis du skal bruge supplerende ilt, der er stillet til rådighed af os.

Ilten kan justeres til den præcise mængde, du har brug for (med et maksimum på 5,2 liter i minuttet). Vores kabinepersonale vil hjælpe dig med at bruge dette udstyr.

Når du medbringer din egen ilt

Medbringer du din egen supplerende ilt, f.eks. en bærbar iltkoncentrator (POC – portable oxygen concentrator)? Disse enheder kan bruges ombord, hvis de er batteridrevne (eventuelt også, hvis de kører på strøm).

Medbring tilstrækkeligt med opladede batterier. Vi kan ikke garantere, at der er en strømforsyning til alle passagersæder ombord. Dine batterier skal kunne holde i mindst 150 procent af flyvningens forventede maksimale varighed i tilfælde af en eventuel forsinkelse. Opbevar batterierne under dit sæde, så du nemt kan få fat i dem.

Andre typer medicinsk udstyr

Du må medbringe visse andre typer medicinsk udstyr eller hjælpemidler ombord, hvis de kan opbevares under et sæde eller fastgøres til et tilstødende sæde:

  • Udstyr til positivt luftvejstryk på to niveauer (Bi-PAP)
  • Udstyr til konstant positivt luftvejstryk (CPAP)
  • Respirator

Vi kan ikke garantere, at der er en strømforsyning ombord, så medbring tilstrækkeligt med opladede batterier. Dine batterier skal kunne holde i mindst 150 procent af flyvningens forventede maksimale varighed i tilfælde af en eventuel forsinkelse. Batterierne skal opbevares under sædet foran dig.

Er dit medicinske udstyr ikke nævnt på siden? Kontakt os venligst for at drøfte mulighederne for at medbringe det.

Ofte stillede spørgsmål