Begrænsede genstande i håndbagage

Vil du vide, hvad du kan pakke i din håndbagage? For at hjælpe dig med forberedelserne vil vi forklare, hvilke genstande der er begrænsede eller forbudte. Tjek, om der er begrænsninger for dine genstande.

Væsker

Du må medbringe din shampoo og andre væsker i små beholdere på op til 100 ml per genstand. Alle væsker skal placeres sammen i én gennemsigtig og lukket plastikpose, og maks. rumme 1 liter. Hvis du ønsker at medbringe mere end det, kan du pakke resten i din check-in-bagage.

Det er altid tilladt for dig at medbringe:

  • babymad, der bliver indtaget under flyvningen;
  • medicin, der skal indtages under flyvningen, sammen med en recept eller en lægeerklæring;
  • fødevarer, som er en del af en særlig kost, og som skal indtages under flyvningen;
  • forseglede toldfrie genstande.

Elektroniske enheder og litiumbatterier

Du må medbringe 15 elektroniske enheder med et litiumbatteri på op til 100 Wh og 20 ekstra litiumbatterier eller powerbanks på op til 100 Wh. Hvis du ønsker at medbringe et lithiumbatteri på op til 160 Wh i din håndbagage, enten i en enhed eller som reservebatteri, skal du anmode om tilladelse. Batterier på over 160 Wh må aldrig medbringes. Enheder, og batterier må ikke være beskadigede, defekte eller tilbagekaldte.

Hvert reservebatteri skal ligge separat i den originale emballage. Har du ikke den originale emballage længere? Dæk batteriets kontaktpunkter med ikke-strømførende tape, og pak hvert batteri i en separat plastikpose. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at oplade ekstra batterier om bord.

Bemærk, at der er en række enheder, som du kan medbringe, men ikke må bruge om bord: fjernstyret legetøj, fjernsyn, sendere, VHF-scannere eller -modtagere og andet udstyr med aktiveret mobilnetservice. Disse enheder kan forstyrre systemerne i vores fly.

Elektroniske cigaretter

På de fleste ruter er det tilladt at medbringe en elektronisk cigaret og ekstra batterier, hvis du har dem på dig under flyvningen. Du må desværre ikke opbevare din e-cigaret i din håndbagage. Bemærk, at reglerne kan variere fra land til land. Vi anbefaler, at du tjekker de lovlig begrænsninger i de lande, du besøger.

Det er aldrig tilladt at bruge en elektronisk cigaret eller oplade den eller batteriet til den ombord.

Smart bagage

Du må medbringe en smartbag, der er udstyret med et andet litiumbatteri end en knapcelle, hvis du fjerner dette batteri. Kan du ikke fjerne batteriet? Så er det ikke tilladt at medbringe tasken, hverken om bord eller i lastrummet.

Pulver på flyvninger til eller fra USA

Rejser du til eller fra USA? Du må medbringe pulver og pulverlignende substanser i din håndbagage, men kun op til 350 ml per genstand. Hvis du ønsker at medbringe mere end det, kan du pakke resten i din check-in-bagage. Hvis pulveret ikke er forseglet, og der er tegn på manipulation, må du ikke medbringe det.

Vi anbefaler, at du pakker alle pulvere i din check-in-bagage, hvis du ikke har brug for dem under flyvningen, så du hurtigere kan komme igennem sikkerhedskontrollen.

Urner er undtaget fra disse restriktioner.

Læs mere om at medbringe en urne

Forbudte genstande

Du må ikke medbringe følgende genstande i din håndbagage:

Ofte stillede spørgsmål

Har du brug for hjælp?

Selv om vi har medtaget de fleste begrænsede eller forbudte genstande, kan der gælde andre lokale regler. Sørg altid for at tjekke reglerne for den lokale lufthavn eller det lokale luftfartsselskab

Er din genstand ikke nævnt på denne side, eller har du nogen spørgsmål om din håndbagage? Kontakt venligst dit rejsebureau eller KLM Kundekontakt.