Forberedelse af dit kæledyrs rejse

Forberedelse er vigtigt! Se, hvilke rejsedokumenter du skal medbringe, hvilke krav der stilles til transportboks til et kæledyr i lastrummet, og hvordan du forbereder dit kæledyr til rejsen.

Rejsedokumenter

Sørg for at dit kæledyrs vaccinationer, sundhedsattester og rejsedokumenter er klar i god tid.

Inden for EU

Hunde og katte, der rejser inden for EU, skal identificeres med en elektronisk chip. De skal også have et europæisk pas, der bekræfter, at de er korrekt vaccineret.

Uden for EU

Rejser du til eller fra lande uden for EU? Der kan gælde andre regler. Vi anbefaler, at du kontakter afrejse-, transfer- og ankomstlandets ambassader for at finde ud af, hvilke dokumenter der kræves. For at undgå at skulle sætte dit kæledyr i karantæne skal du tjekke importreglerne for din destination. Disse regler afhænger af risikoen for rabies i det land, du rejser fra.

Afvisning af rejse eller ankomst

Overholder du ikke de regler, der er fastsat af os eller dit afrejse-, transfer- eller ankomstland? I så fald kan dit kæledyr ikke gå om bord på flyet eller ankomme til din destination. Bemærk venligst, at vi ikke er ansvarlige for eventuelle omkostninger, du måtte have på grund af afvisningen af dit kæledyr (såsom ombookingsgebyrer, hotelophold eller kennelgebyrer).

Kæledyr i kabinen

Checkliste

Download, udskriv, udfyld og underskriv venligst nedenstående formular, og medbring den til check-in-skranken. I lufthavnen bruger vi denne checkliste for at sikre os, at dit kæledyr, dine rejsedokumenter og din transportboks opfylder kravene. Denne proces kan tage noget tid, så du bedes ankomme til lufthavnen mindst 3 timer inden afgang. Formularen er kun tilgængelig på engelsk.

Kæledyr i lastrummet

Sørg for at kontrollere vores checkliste og krav til transportbokser for kæledyr, der rejser i lastrummet.

Checkliste

I lufthavnen bruger vi en checkliste for at sikre os, at dit kæledyr, dine rejsedokumenter og din transportboks opfylder kravene. Denne proces kan tage noget tid, så du bedes ankomme til lufthavnen mindst 3 timer inden afgang.

Krav til transportboks

Kontroller, at din transportboks opfylder følgende krav:

  • Dit kæledyr skal kunne stå med hovedet fuldt oprejst (uden at røre loftet), dreje rundt og ligge komfortabelt.
  • Transportboksen skal have en yderside af fiberglas eller hård plastik.
  • Hjulene på boksen skal fjernes eller blokeres med gaffertape.
  • Lemmen skal have et centralt låsesystem, som fæstner begge låse øverst og nederst på lemmen. Dørhængslerne og låsestapperne skal gå mindst 1,6 cm ind over de vandrette ekstruderinger over og under åbningen.
  • Transportboksen skal være tilstrækkelig ubøjelig til at forhindre dit kæledyr i at slippe ud gennem huller ved samlingerne eller forbindelserne. Består transportboksen af to dele? De to dele af transportboksen skal sættes sammen med bolte. Andre sidelukkesystemer er ikke tilladt.
  • Transportboksen skal have to tomme madskåle eller en enkelt skål med to rum til foder og vand. Disse skal være forseglet eller fastgjort til transportboksen og skal kunne fyldes udefra.
  • Transportboksen skal have et tæppe, avis eller andet absorberende materiale i bunden. Bemærk venligst, at halm ikke er tilladt.

Forberedelse af dit kæledyr

Det kan være svært at vænne sig til at gå fra deres komfortable seng til en transportboks. Giv dit kæledyr 5 dage til at vænne sig til transportboksen før rejsen. Lad ikke dit kæledyr drikke eller spise i løbet af de 2 timer før afgang.

Rejser du med din hund? Sørg for at gå en tur med hunden kort før afgang.

Giv ikke dit kæledyr noget beroligende middel

Vi fraråder på det kraftigste at give dit kæledyr beroligende midler. Det vil tage længere tid for dit kæledyr at vænne sig til de nye omgivelser, og dyrets temperatur kan falde under flyvningen. Beroligende midler til dit kæledyr bør kun gives efter aftale med din dyrlæge.