Uddannet servicehund

Hvis du tager din servicehund med ombord på din KLM-flyvning, arrangerer vi gerne dette for dig. Bemærk dog: vi tillader kun uddannede servicehunde.

Medtagning af din servicehund

Hvis du har en servicehund med i kabinen for at hjælpe dig med et handicap, kan hunden rejse med dig gratis. Bemærk venligst: vi tillader kun uddannede servicehunde. Vi tillader ikke terapihunde, udover på flyvninger til og fra USA.

Du skal udfylde ansøgningsskemaet og sende det via den e-mail-adresse, der er nævnt i bunden af formularen. Sørg for at inkludere en kopi af kæledyrets pas med angivelse af race, vægt og størrelse. Send venligst anmodningen mindst 48 timer før afgang.

Rejseforberedelse

Sørg for, at din servicehunds vaccinationer, sundhedsattester og rejsedokumenter er klar i god tid. Vi anbefaler, at du kontakter afrejse-, transfer- og ankomstlandets ambassader for at finde ud af, hvilke dokumenter der kræves.

Adfærd i offentlige rum

Bemærk venligst, at hvis din hund ikke opfører sig ordentligt på offentlige steder, anser vi ikke din hund for en uddannet servicehund. Hvis vi er i tvivl, kan 1 af vores agenter anmode om yderligere oplysninger for at sikre, at din hund er uddannet. Hvis du ikke kan give en troværdig verbal forklaring, kan vi anmode om yderligere skriftlig dokumentation.

Rejser du til eller fra USA?

Udover ansøgningsskemaet skal du også udfylde det amerikanske transportministeriums lufttransportformular for servicedyr (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Udskriv venligst begge formularer og tag dem med til lufthavnen.

Terapihund

Kun ved rejser til og fra USA må du medbringe din terapihund som en uddannet servicehund. Sørg for, at hunden opfylder de kriterier, som er angivet på ansøgningsskemaerne. Vi tillader ikke terapihunde på flyvninger til alle andre destinationer.

Under flyvningen

Af sikkerhedsmæssige årsager må din servicehund ikke blokere en gang eller andet område, der skal forblive med fri passage. På grund af dette kan du ikke booke en plads ved en exit-række, når du rejser med en servicehund. Du kan vælge en hvilken som helst anden plads, du ønsker. Under hele flyrejsen skal din hund være iført et (bil)seletøj. Fastgør venligst denne sele til din sikkerhedssele.

Hvis din hund ikke kan være på den reserverede plads, får du en anden plads på samme rejseklasse. Vi er ikke forpligtede til at tilbyde mere plads til servicehunden eller tilbyde plads i en anden rejseklasse end den, du har betalt for. Hvis der ikke er en plads, der kan rumme dig og din servicehund uden at blokere områder, kan vi bede dig om at tage et senere fly eller lade din servicehund rejse i lastrummet.

Flyvninger længere end 8 timer

Har du en flyvning, der er planlagt til at tage 8 timer eller mere? Vi kan bede om dokumentation for, at servicehunden ikke vil få brug for at urinere, eller at den kan gøre dette på en måde, der ikke vil skabe helbredsmæssige eller sanitære problemer om bord.

Andre dyr

Vi tillader desværre ikke andre servicedyr end hunde.