Reservation for kæledyr

Uanset om dit kæledyr skal rejse i kabinen sammen med dig eller i lastrummet, får du her alt, hvad du skal vide om at foretage en reservation.

COVID-19

Vores tjenesteydelser kan have ændret sig for at forhindre spredning af COVID-19.

Læs de nyeste COVID-19-opdateringer

Sådan medbringer du dit kæledyr

Vi ville gerne byde alle katte og hunde velkommen, men der er desværre begrænset plads i vores fly. Det faktiske antal kæledyr, som vi kan medbringe, afhænger af flytypen, destinationen og det flyselskab, der flyver. Foretag en reservation til dit kæledyr så hurtigt som muligt, efter du reserverer din flyvning. Foretag reservationen senest 48 timer inden afgang.

Dit kæledyr skal være mindst 10 uger gammelt og rejse på samme flyvning som dig.

Kæledyr i kabinen

Du kan tage 1 kat eller hund med dig ind i kabinen. Dit kæledyr skal kunne være i en taske eller transportboks til kæledyr og højst måle 46 x 28 x 24 cm, da det skal rejse under sædet foran dig. Den samlede vægt af dit kæledyr og rejsetasken eller transportboksen må højst være 8 kg. Det er ikke tilladt at tage dit kæledyr ud af rejsetasken eller transportboksen under flyvningen, så sørg for, at det er lille nok til at kunne bevæge sig komfortabelt.

Desværre er det ikke muligt at tage et kæledyr med om bord i kabinen på Business Class på interkontinentale flyvninger, da der ikke er plads til dit kæledyr under sædet foran dig.

Kæledyr i lastrummet

Er dit kæledyr for stort til at rejse i kabinen? Du kan medbringe op til 3 kæledyr i lastrummet. De kan dele den samme transportboks, hvis de ikke vejer mere end 14 kg hver, og de er:

  • To voksne dyr af lignende størrelse, eller
  • tre dyr op til seks måneder gamle fra samme klyng.

Sørg for, at den samlede vægt af dit kæledyr og din transportboks ikke overstiger 75 kg.

Undtagelser

Det er ikke muligt at medbringe dit kæledyr i lastrummet, hvis:

  • din transfer varer mere end 3 timer, eller
  • din flyvning foretages med et Boeing 787-9- eller 787-10-fly.

Planlægger du at rejse mellem 28. oktober og 31. marts? Så kan du ikke medbringe dit kæledyr i lastrummet på nogle KLM Cityhopper-flyvninger (der flyves med Embraer-fly).

Fladnæsede dyr

Fladnæsede dyr kan have svært ved at trække vejret under flyvningen pga. høje temperaturer og stress. Da din pelsede ven skal kunne rejse sikkert og komfortabelt, kan vi ikke transportere de fleste af disse kæledyr i lastrummet. De må dog gerne transporteres i kabinen eller som fragt. Tjek venligst din kats eller hunds race, før du foretager en reservation.

Vi har inkluderet de fleste fladnæsede dyr. Er dit kæledyrs race ikke nævnt, men tror du, at dit kæledyr måske er fladnæset? Vi anbefaler på det kraftigste, at du kontakter KLM Kundekontakt eller dit rejsebureau.

Priser

Der er et gebyr på 75-400 EUR pr. enkeltrejse for at medbringe din kat eller hund. Vi er klar over, at dette er en stor prisforskel; gebyret varierer afhængigt af din afrejselufthavn og destination. Du kan se den nøjagtige pris, når du foretager en reservation.

Kæledyr, som vi ikke kan transportere

Desværre kan vi ikke transportere dit kæledyr, hvis:

  • du ønsker at medbringe et andet dyr end en hund eller en kat;
  • dit kæledyr og din transportboks vejer tilsammen mere end 75 kg;
  • transportboksen er større end 292 cm (L + B + H);
  • din hund eller kat rejser på en anden flyvning end dig;
  • din hund eller kat rejser til et land, hvis myndigheder kun tillader transport af kæledyr som fragt.

I disse tilfælde anbefaler vi, at du kontakter en specialiseret speditør for transport.