Rejsedokumenter til børn

Når du rejser med dine børn, skal du sandsynligvis medbringe nogle ekstra rejsedokumenter. Sørg for at tjekke, hvad der gælder for din familie.

Hvilke dokumenter

Hvilke rejsedokumenter for dine børn, du skal medbringe, afhænger af et par faktorer:

  • dit afrejseland, transfer og destination;
  • din nationalitet;
  • dit bopælsland.

Vi anbefaler, at du tjekker ambassadens hjemmeside for det land, du besøger. For detaljerede oplysninger, der passer til din rejse, tjek vores rejsedokumentværktøj.

Pas eller id-kort

Børn af EU-borgere, der rejser fra, til eller via lande i EU, skal medbringe deres eget pas eller id-kort. Det er ikke længere tilladt at indskrive deres navne i forældrenes pas. Denne begrænsning gælder ikke dokumentindehavere i Storbritannien eller Irland.

Rejser dit barn alene, kun med én forælder eller værge eller med en voksen, der ikke har forældremyndighed? Inden du går igennem sikkerhedskontrollen, vil du skulle udfylde en samtykkeerklæring.

Fødselsattest

Har dit barn et andet efternavn end dig? Medbring venligst familiehæftet eller fødselsattesten for at bevise, at I er i familie.

Ekstra dokumenter til specifikke destinationer

Du skal muligvis medbringe forskellige yderligere dokumenter til dit barn til bestemte destinationer. Du finder detaljerede oplysninger om alle destinationer i vores rejsedokumenter.