Børn, der rejser alene

Rejser dit barn uden en voksen ledsager? Det må være en meget spændende oplevelse! Med vores Unaccompanied Minor-service garanterer vi, at dit barn får hjælp fra vores lufthavns- og kabinepersonale. Tjek, hvornår du skal have den, og hvordan det fungerer.

Unaccompanied Minor-service

Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at dit barn rejser så behageligt som muligt, også når det rejser uden ledsager. Vi sørger for, at de når det rigtige fly, holder øje med dem under flyvningen og hjælper i tilfælde af forsinkelser eller andre forstyrrelser.

Servicen er tilgængelig for alle direkte flyvninger. Mellemlandinger for mindreårige uden ledsagere er kun tilladt på KLM-, Air France- og Delta Air Lines-flyvninger.

Obligatorisk for børn fra 5 til 14 år

Er dit barn i alderen 5 til og med 14 år og rejser uden en voksen ledsager på 18 år og ældre? Eller rejser dit barn i en anden rejseklasse end den voksne ledsager? Bemærk venligst, at du altid er forpligtet til at booke Unaccompanied Minor-servicen oven i den almindelige billet.

Valgfrit for unge fra 15 til 17 år

For børn i alderen fra 15 til og med 17 år er Unaccompanied Minor-servicen valgfri. Hvis du vælger ikke at booke servicen, vil vi anse dit barn for at være en voksen passager.

I tilfælde af at en flyafgang bliver forsinket eller aflyst, står vi klar til at hjælpe, hvis dit barn oplyser et KLM-personalemedlem om sin alder og behov for assistance. For at sikre dedikeret supervision i tilfælde af forstyrrelser af flytrafikken, skal du dog huske at booke Unaccompanied Minor-servicen.

Sådan fungerer det

Hvis dit barn rejser alene, kan du reservere billetten med den obligatoriske eller valgfri Unaccompanied Minor-service via KLM’s hjemmeside. Sørg for at arrangere rejsen mindst 24 timer før afgang.

Personlige oplysninger

Efter booking af servicen vil dine angivne oplysninger om de personer, der afleverer og henter dit barn til og fra lufthavnen, være tilgængelige under Min Rejse. På denne måde kan vi sørge for, at dit barn får en behagelig flyvning.

Afgang

Bring dit barn til check-in-skranken i lufthavnen mindst 2,5 timer før afgang. Du skal blive i lufthavnen, indtil barnets fly er lettet.

Sørg for at medbringe en gyldig identifikationsform for dit barn og den person, der tager dit barn med i lufthavnen. Medbring også 4 printede, udfyldte og signerede kopier af den formular, der indeholder oplysninger om dem, der afleverer og henter dit barn. Alle 4 formularer skal underskrives af forælderen eller værgen samt af de personer, der afleverer og henter dit barn.

Du kan printe den udfyldte formular direkte fra Min Rejse eller downloade og printe PDF-versionen af dokumentet.

Under rejsen

Før afgang vil vores personale ledsage dit barn til dets plads på flyet. Under flyvningen vil vores kabinepersonale holde godt øje med dit barn. Vi tager barnet med til en særlig lounge for børn, der rejser alene, hvis der er tale om en lang mellemlanding.

Ankomst

Efter ankomsten, ledsager vi dit barn til ankomsthallen for at bringe barnet til den person, du har bemyndiget til at hente ham eller hende. De skal medbringe en gyldig form for identifikation, der matcher oplysningerne på den formular, du har udfyldt. Vær opmærksom på, at de skal underskrive formularen inden afgang.

Priser

For at bruge Unaccompanied Minor-servicen betaler du prisen for en voksenbillet plus et ekstra servicegebyr. For direkte flyvninger vil dette være mellem 100 EUR og 150 EUR. Alle flyvninger med mellemlanding har et tillægsgebyr på mellem 200 EUR og 300 EUR. For returbilletter skal du betale gebyret to gange.

Ofte stillede spørgsmål