Særlig bagage

Du må medbringe forskellige former for usædvanlig og særlig bagage på din KLM-flyvning: din cykel, dit sportsudstyr, et musikinstrument, ekstra genstande til børn eller en brudekjole. Her kan du finde ud af, hvordan du kan tage dem med, og hvornår du skal foretage en reservation.

Sportsudstyr

Nogle gange skal du foretage en reservation for transport af dit udstyr eller betale et ekstra gebyr, så tjek venligst kravene for dine specifikke sportsartikler.

Særlig bagage til børn

Udover børnenes tasker må du medbringe nogle ekstra artikler. I nogle tilfælde skal du foretage en reservation, så tjek venligst kravene for dine specifikke artikler.

Musikinstrumenter

Du må medbringe dit instrument som håndbagage, check-in-bagage eller transportere det på en ekstra plads, afhængigt af dens størrelse og vægt.

Instrumenter som håndbagage

Du må medbringe dit musikinstrument om bord, hvis det har samme størrelse som almindelig håndbagage: maks. 55 x 35 x 25 cm og op til 12 kg på Economy Class eller 18 kg på Business Class. I så fald behøver du ikke at foretage en reservation.

Instrumenter på en ekstra plads

Hvis dit musikinstrument er op til 140 cm og op til 45 kg, må du medbringe det om bord og opbevare det på en ekstra plads. Bemærk venligst, at du skal reservere denne plads på forhånd ved at kontakte os.

Instrumenter som check-in-bagage

Du må medbringe dit musikinstrument i stedet for et stykke check-in-bagage. Er dit instrument tungere eller større end din billet tillader? Du vil blive nødt til at betale et gebyr for overvægt eller overdimensioneret bagage.

Vejer dit musikinstrument mellem 32 kg og 45 kg, eller er det større end 300 cm (længde + bredde + højde)? Du bliver nødt til at foretage en reservation for at få den med. Sørg for at reservere så tidligt som muligt, men ikke senere end 48 timer før afgang.

Instrumenter som fragt

Vejer dit musikinstrument mere end 45 kg? Vi kan desværre ikke transportere den for dig. Kontakt venligst en tredjeparts speditør for at få hjælp med transporten.

Brudekjole

Først det vigtigste: Tillykke med jeres bryllupsdag! Du må altid medbringe din kjole i stedet for et stykke check-in-bagage.

Hvis du flyver interkontinentalt, og der er plads nok, kan du medbringe din brudekjole med ind i kabinen i stedet for et stykke håndbagage. Sørg for, at den er pakket i en tøjpose, der opfylder de almindelige vægt- og størrelsesbegrænsninger for håndbagage. Hvis der ikke er plads nok, kan vi bede dig om at checke den ind ved gaten.

Urne

Vi kondolerer. Du må medbringe en urne enten i din håndbagage eller check-in-bagage, så længe den ikke er lavet af metal, og du kontakter os på forhånd. Urnen skal forsegles og pakkes på en sådan måde, at andre passagerer ikke kan identificere den som en urne. Du skal også vise krematoriecertifikatet under sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

Andre typer af særlig bagage

Er din genstand ikke nævnt på denne side? Kontakt altid dit rejsebureau eller KLM Kundekontakt for at være sikker på, hvad du må medbringe.