Bæredygtigt luftfartsbrændstof

Sammen kan vi arbejde på at øge mængden af bæredygtigt luftfartsbrændstof og få direkte indflydelse. Læs om fordelene ved dette brændstof, og hvordan du kan yde dit bidrag.

Dit bidrag

Bæredygtigt luftfartsbrændstof (også kaldet Sustainable Aviation Fuel eller SAF) reducerer CO2-udslip med mindst 75 % sammenlignet med brugen af traditionelt fossilt brændstof. Med andre ord: Bæredygtigt luftfartsbrændstof er det mest bæredygtige brændstofalternativ.

Fra 2022 vil vi blande en lille procentdel bæredygtigt luftfartsbrændstof til hver KLM-flyvning, der afgår fra Amsterdam. Ja, i dag taler vi stadig om små mængder bæredygtigt luftfartsbrændstof, der kun leverer mindre reduktioner af CO2-udslip. Desværre er der meget lille produktionskapacitet af dette brændstof i verden. Det betyder, at bæredygtigt luftfartsbrændstof er mindst 2-3 gange dyrere.

For at hjælpe os med at dække den højere pris har vi tilføjet et par euro til vores billetpriser baseret på distancen for hver flyvning. I Economy Class er dette mellem 1 EUR og 4 EUR; på Business Class er det mellem 1,50 EUR og 12 EUR. På denne måde reducerer du din flyvnings CO2-udslip og bidrager til en større brugsandel af dette bæredygtige brændstof.

Ekstra bidrag til bæredygtigt luftfartsbrændstof

Ønsker du at bidrage endnu mere? Du kan vælge at betale ekstra for at dække en procentdel af forskellen mellem almindeligt fossilt brændstof og bæredygtigt luftfartsbrændstof. Prisen er baseret på din rejses CO2-påvirkning og afhænger af flere faktorer, såsom distancen på din rute og flytypen.

Du kan finde prisen pr. destination i vores omfattende oversigt. Priserne er baseret på afrejse fra Amsterdam Airport Schiphol. Vi har ikke en oversigt over alle mulige ruter, men du kan se den nøjagtige pris for den procentdel af bæredygtigt luftfartsbrændstof, som du ønsker at bidrage til, i Min Rejse eller når du reserverer en flybillet.

Se oversigten over priserne på bæredygtigt luftfartsbrændstof

CO2ZERO-program

Udover bæredygtigt luftfartsbrændstof omfatter vores CO2ZERO-program også vores genplantningsprojekt. Du bestemmer: vælg, om du fuldt ud vil bidrage til bæredygtigt luftfartsbrændstof, eller bidrage til begge dele.

Hvordan laves bæredygtigt luftfartsbrændstof?

Du undrer dig måske over, hvad der gør bæredygtigt luftfartsbrændstof bedre for miljøet. Bæredygtigt luftfartsbrændstof er en ren erstatning for fossilt petroleum. Dette brændstof er lavet af bæredygtige ressourcer, såsom spildolie af biologisk oprindelse og brugt madolie. Det betyder, at brændstoffet er renere, reducerer udslip og har et meget lavt udslip af fine partikler, hvilket er vigtigt for luftkvaliteten. Vi kan blande bæredygtigt luftfartsbrændstof med almindeligt brændstof og opnå de samme specifikationer som fossilt petroleum.

sustainability