Bæredygtighed om bord

Vi skal ændre luftfartsindustrien drastisk for at gøre luftfarten bæredygtig. Vi arbejder konstant på disse ændringer. Små ændringer bidrager også til at nå vores mål. En af disse små ændringer er at ændre vores oplevelse om bord.

Det gør vi

Vi foretager små ændringer af vores oplevelse om bord, f.eks. ved at reducere vægten af ting om bord, træffe bevidste valg om måltider og forsøge at genbruge så meget som muligt.

Reduktion af vægten

Hvis et fly vejer mindre, bruger det mindre brændstof. Resultatet? CO₂-udslippet er mindre. Vi reducerer vores emissioner ved at reducere vægten af vores sæder, trolleys og andre ting, som vi medbringer om bord.

Ændringerne er måske små, men de har en vis effekt: En flyvetur på tre timer udleder i gennemsnit 31,045 kg CO₂. En vægtreduktion på 1000 kg mindsker CO₂-udslippet med 275 kg. Vi forbedrer hele tiden vores indsats, for hvert kilo tæller.

Bevidste valg af måltider

Hvert år serverer vi omkring 40 millioner måltider om bord på vores flyvninger. Vi forsøger at tænke på miljøpåvirkningen, når vi vælger vores måltider.

Genanvendelse

I 2030 sigter vi efter at producere 50 % mindre restaffald end i 2011. I 2021 nåede vi op på denne procentdel, men vi er klar over, at det skyldtes, at vi havde færre flyvninger på grund af COVID-19-pandemien. Det betyder, at vi endnu ikke har nået vores mål.

Vi arbejder hårdt på at reducere vores affaldsproduktion yderligere. Det meste af dette affald produceres om bord på vores flyvninger: vi har fremhævet 3 af vores genbrugsprojekter for produkter om bord.

Udfordrende regler og bestemmelser

Det er en udfordring at forbedre bæredygtigheden i vores industri. På nogle destinationer forhindrer strenge regler og bestemmelser om genbrug os i at genbruge så meget, som vi ønsker. Vi arbejder hårdt for at sikre, at disse regler og bestemmelser bliver ændret. Når det sker, håber vi at kunne genbruge mere affald.

Hvad du kan gøre

Som luftfartsselskab er det vores ansvar at bidrage til at gøre luftfartsindustrien mere bæredygtig. Men der er små ting, du kan gøre for at bidrage.

Ofte stillede spørgsmål