Betingelser for rejsekuponer

Hvis din rejse ikke gik som planlagt, har du muligvis ret til refundering i form af en rejsekupon. Dette er betingelserne for din kupon.

Betingelser

1.De følgende vilkår skal tolkes som anført nedenfor, medmindre konteksten kræver, at de tolkes anderledes:

 • En EMD-kupon betyder en Electronic Miscellaneous Document. Dette kaldes også en rejsekupon.
 • KLM betyder KLM Royal Dutch Airlines med hovedkontor i Amstelveen, Holland.
 • Delta betyder Delta Air Lines, med hovedkontor i Atlanta, Georgia, USA.
 • Air France betyder Air France, med hovedkontor i Paris, Frankrig.
 • KLM-flyvning betyder enhver flyvning med et flynummer der har forbogstaverne KL.
 • Delta-flyvning betyder enhver flyvning med et flynummer der har forbogstaverne DL.
 • Air France-flyvning betyder enhver flyvning med et flynummer, der har forbogstaverne AF.
 • Kenya Airways-flyvning betyder enhver flyvning med et flynummer, der har forbogstaverne KQ.
 • Virgin Atlantic-flyvning betyder enhver flyvning med et flynummer, der har forbogstaverne VS.

2. Ingen agent, ansat eller repræsentant fra KLM har myndighed til at ændre, rette eller frasige sig nogen af disse vilkår og betingelser.

3. Den ikke-refunderbare kupon skal bruges som betaling for en KLM-, Delta Air Lines-, Air France-, Virgin Atlantic- eller Kenya Airways-billet, når en KLM- eller Air France-billet er udstedt. Beløbet, der kan benyttes, er angivet på kuponen.

Kuponen kan bruges af:

 • ejeren af kuponen,
 • passagerer med samme efternavn,
 • passagerer, der rejser sammen med den oprindelige ejer af kuponen på det tidspunkt, kuponen indløses på.

Den højeste værdi af en kupon er 800 EUR. Hvis valutaen på kuponen er en anden end den valuta, som billetprisen er annonceret i, vil vekselkursen være den salgskurs, der gælder i KLM’s lokale bank. Hvis der er et restbeløb på kuponen efter betaling af en billet, vil en restkupon blive udstedt på beløbet, men vilkårene og betingelserne, der vedrører den originale kupon, gælder fortsat.

4. Den refunderbare kupon er gyldig til en direkte refundering af det refunderbare beløb, der står skrevet på kuponen, til din bankkonto.

5. For al transport, der leveres af KLM, Delta og Air France, gælder de generelle betingelser for transport, gebyrerne, gebyr-reglerne og de særlige betingelser for transport, der måtte være relevante, for henholdsvis KLM, Delta og Air France. Når transport leveres af et andet luftfartsselskab, kan dette luftfartsselskabs generelle betingelser for transport være gældende.

6. Skulle denne kupon bruges til transport på en flyvning af Delta, Air France eller ethvert andet luftfartsselskab, vil KLM kun have ageret som en agent for dette luftfartsselskab ved udstedelsen af denne kupon.

7. En kupon kan ikke overføres. Kuponen kan ikke udveksles eller sælges, og en sådan handling vil ugyldiggøre den.

8. Kun passageren vil være ansvarlig for denne kupon, og KLM er ikke ansvarlig over for passageren i tilfælde af at en kupon benyttes af en anden person end passageren. Hverken KLM eller KLM’s agent er forpligtet til at anmode en person, der fremviser denne kupon, om at identificere sig.

9. En kunde der tilbydes en kupon har altid ret til at acceptere eller afvise kuponen. Passagerens accept af kuponen vil blive anset som passagerens samtykke og accept af disse vilkår og betingelser.

10. Den ikke-refunderbare kupon er gyldig i 12 måneder fra udstedelsesdatoen og kan bruges til at købe en KLM- eller Air France-billet til rejse med en KLM-, Air France-, Delta Air Lines- eller Kenya Airways-billet.

11. Ikke-refunderbare kuponer kan bruges til forudindkøb af andre valgfrie produkter og servicer (hvis tilbudt) på flyvninger, der er fløjet og markedsført af KLM eller Air France.

12. Kuponen kan ikke bruges til køb under flyvningen (både refunderbare og ikke-refunderbare).

13. Vilkår og betingelser kan ændres.