Kompensering af CO₂-udslip

Vi ved alle, at det efterlader et CO₂-aftryk, når vi rejser. Derfor arbejder vi hårdt på at reducere vores CO₂-udslip. For at hjælpe dig med også at reducere dit personlige aftryk, har vi skabt kompensationstjenesten CO2ZERO.

CO2ZERO-tjenesten

Med vores CO2ZERO-tjeneste kan du betale et lille bidrag for at kompensere for din flyvnings miljøbelastning.

Vi indrømmer, at selve flyvningen ikke pludselig bliver “grønnere” på grund af vores CO2ZERO-tjeneste, men dit bidrag vil bestemt hjælpe. Hvordan? Ved at bruge denne tjeneste, investerer du i et projekt, der reducerer CO₂-udslip. Dette neutraliserer aftrykket fra din flyvning.

Genplantning af skov i Panama

Dit bidrag går til genplantningsprojektet “CO2OL Tropical Mix” i Panama. KLM får ikke del i din donation. Den bruges ubeskåret på at plante nye træer og fremme en bæredygtig udvikling. Projektet har allerede ført til, at over 7,5 millioner træer er blevet plantet, og 15 truede dyrearter er vendt tilbage til skovene.

Genplantningsprojektet i Panama har en guldstandard i forhold til de globale målsætninger. Dette kvalitetsmærke gives, når et projekt lever op til kravene for holdbarhed, biodiversitet og adskillige sociale aspekter.

tree nursery

How sustainable is CO2 compensation?

Omkostninger

Prisen på CO2ZERO-tjenesten udregnes ud fra flytypen, rejsens distance og flyets historiske belastningsfaktor. Du betaler:

  • op til 4 EUR på flyvninger inden for Europa;
  • mellem 5 EUR og 16 EUR på interkontinentale flyvninger.

Ønsker du en mere dybdegående oversigt, kan du læse om priserne per destination ud fra en afrejse fra Amsterdam Airport Schiphol. Vi har ikke en oversigt over alle mulige ruter, men du kan se det præcise beløb for din flyvning i Min Rejse, eller når du reserverer en flybillet.

Se prisoversigten for CO2ZERO

Ansvarlighedstjek

Den hollandske konsulentvirksomhed KPMG udfører ekstra ansvarlighedstjek af CO2ZERO-tjenesten. De tjekker, at de penge, du bruger på tjenesten, rent faktisk bruges på genplantningsprojektet i Panama. Desuden står de for metoden til at beregne CO₂-udslip.

Læs rapporten fra KPMG

Se beregningsmetoden